ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΘΟΠΡΩΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΥΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ (ΠΚΟΟΠ) προσφέρει εξατομικευμένη, ολοκληρωμένη και υψηλής ποιότητας φροντίδα για παιδιά με παθήσεις του παχέος εντέρου και ιδιαίτερα με παθήσεις της ορθοπρωκτικής χώρας αλλά και με συσχετιζόμενες παθήσεις που αφορούν το ουρογεννητικό και το νευρικό σύστημα.

Στο ΠΚΟΟΠ, η εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, νοσηλευτών, διατροφολόγων, φυσιοθεραπευτών, ψυχολόγων και παιδοψυχολόγων, παρέχει ολοκληρωμένη διάγνωση, θεραπεία και υποστήριξη των παθήσεων αυτών. Η θεραπευτική αντιμετώπιση μπορεί να είναι συντηρητική (διατροφή, φαρμακευτική αγωγή, φυσιοθεραπεία κ.λπ.), ενδοσκοπική (αφαίρεση πολυπόδων, αντιμετώπιση συριγγίων κ.λπ.) και χειρουργική.

Ειδική φροντίδα δίνεται σε ασθενείς με σύνθετες ορθοπρωκτικές και ουρογεννητικές παθήσεις. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η έγκαιρη προγεννητική διάγνωση όπου είναι εφικτό, η προγεννητική συμβουλευτική και η διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση. Η θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων αυτών είναι χειρουργική (PSARP, PSARP-VUP, MALONE, DUHAMEL – MARTIN κ.λ.π.).

Λόγω της πολυπλοκότητας κάποιων περιπτώσεων (ορθοπρωκτικές ανωμαλίες, Hirschsprung’s disease), είναι απαραίτητη η άμεση και απώτερη μετεγχειρητική φροντίδα (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ – BOWEL MANAGEMENT PROGRAM), η παρακολούθηση (followup) και η υποστήριξη (φαρμακευτική, διατροφική, ψυχολογική και κοινωνική), πολλές φορές καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Η ομάδα μας και οι συνεργάτες μας θα σας ενημερώσουν αλλά και θα υποστηρίξουν τα πιθανά προβλήματα (έλεγχος κενώσεων, έλεγχος ούρησης, σεξουαλικές σχέσεις και γονιμότητα – τεκνοποίηση) που μπορεί να αντιμετωπίσει το παιδί σας στην πορεία της ζωής του.

Επιπλέον η συνεργασία μας με κέντρα του εξωτερικού (Pediatric Colorectal Program – Colorectal & Pelvic Reconstruction Surgery, Children’s National Hospital, Washington, D.C., USA – Prof. M. Levitt), μας προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας, συζήτησης, ή ακόμα και από κοινού αντιμετώπισης ιδιαίτερα πολύπλοκων περιπτώσεων.

Στόχος μας είναι να επιτύχουμε το καλύτερο λειτουργικό αποτέλεσμα, με βάση τη διάγνωση και να στηρίξουμε τον κάθε ασθενή και την οικογένεια του ώστε να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής.