ΝΕΑ

Δελτίο Τύπου

Στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, ο παγκοσμίου φήμης παιδοχειρουργός Marc Aaron Levitt
–  
Σε συνεργασία με χειρουργούς του ΜΗΤΕΡΑ, εξέτασε και χειρούργησε παιδιά με ορθοπρωκτικές ανωμαλίες.

Στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ βρέθηκε πριν λίγες μέρες ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Παιδοχειρουργικής Marc Aaron Levitt, αποδεχόμενος την πρόσκληση να συμμετέχει στο «Pediatric Colorectal Surgery Workshop»που διοργάνωσε η Γ’ Παιδοχειρουργική Κλινική Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, το Παιδιατρικό Κέντρο Ορθοπρωκτικών & Ουρογεννητικών Παθήσεων του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ και το Β’ Παιδοχειρουργικό Τμήμα του ΓΝΠΑ «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού»,υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων.

Κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας και στο πλαίσιο του workshop, είχε τη δυνατότητα ο ίδιος και η ομάδα του για μια ακόμη φορά,να συνεργαστούν με την εξειδικευμένη και άρτια καταρτισμένη ομάδα χειρουργών του Παιδιατρικού Κέντρου Ορθοπρωκτικών & Ουρογεννητικών Παθήσεων της Γ’ Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, όπου μαζί εξέτασαν και χειρούργησαν δύσκολες περιπτώσεις ασθενώνμε συγγενείς ορθοπρωκτικές ανωμαλίες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο.

Οι πολύωρες επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο ΜΗΤΕΡΑ, έγιναν υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του Καθηγητού Levitt, και των Διευθυντών της Γ’ Παιδοχειρουργικής Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ, κ. Περγάμαλη Γεώργιου και κ. Γεωργιάδη Αρσένιου. Τα χειρουργεία αυτά μεταδόθηκαν livestreaming (inrealtime) μέσω του διαδικτύου στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε χειρουργούς παίδων να παρακολουθήσουν πρωτοποριακές τεχνικές αντιμετώπισης των ορθοπρωκτικών ανωμαλιών.

Μετά το πέρας του workshop, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΗΤΕΡΑ, «Ν. Λούρος», ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στους γονείς των παιδιών και σε ενήλικους ασθενείς, για την εξατομικευμένη φροντίδα που απαιτούν αυτού του είδους οι παθήσεις, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε από τις νοσηλεύτριες της ομάδας του καθηγητή Levitt, σεμινάριο Bowel Management σε επιλεγμένες νοσηλεύτριες του ΜΗΤΕΡΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως  ο παγκοσμίου φήμης παιδοχειρουργός Marc Aaron Levitt είναι Προϊστάμενος και Ιδρυτής  του τμήματος Colorectal & Pelvic Reconstruction στο Children’s National Hospital, Washington Dc το οποίο είναι το διεθνές κέντρο αναφοράς και αντιμετώπισης των ορθοπρωκτικών παθήσεων στα παιδιά. Μέχρι σήμερα έχει φροντίσει παιδιά και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και σε  76 χώρες παγκοσμίως, ενώ έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 15.000 παιδιατρικές ορθοκολικές επεμβάσεις, δηλαδή τις περισσότερες επεμβάσεις, που καλύπτουν όλο το φάσμα των παθήσεων του παχύ εντέρου και του ορθού, από οποιονδήποτε άλλο χειρουργό στον κόσμο.

Επιπλέον μέσω της δημιουργίας εξειδικευμένων, ολοκληρωμένων και συνεργατικών χειρουργικών κέντρων αντιμετώπισης ορθοπρωκτικών παθήσεων σε όλο τον κόσμο, ο καθηγητής Marc Aaron Levitt έχει συμβάλει όσο κανείς άλλος στην αντιμετώπιση και βελτίωση των συνθηκών ζωής των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με ορθοπρωκτικές παθήσεις.

Ευχαριστήρια Επιστολή

Προς:  Κλινική Μητέρα
info@mitera.gr

Κοινοποίηση: Παιδιατρικό Κέντρο ορθοπρωκτικών και ουρογεννητικών παθήσεων
info@pediatriccolorectalcenter.gr

Αγαπητοί κύριοι-ες,

Σε συνέχεια της επίσκεψης του παγκοσμίου φήμης, εξειδικευμένου στις ορθοπρωκτικές ανωμαλίες παιδοχειρουργού, Dr. Marc A. Levitt, στην Ελλάδα, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για τη συμβολή σας στην υλοποίησή της.

Μέσω του Colorectal Surgery Workshop που διοργανώθηκε από το Β’ Παιδοχειρουργικό Τμήμα του ΓΝΠΑ “Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού” και την Γ’ Παιδοχειρουργική Κλινική του Θεραπευτηρίου “ΜΗΤΕΡΑ”, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων, δόθηκε μια σπουδαία ευκαιρία σε νέους γονείς να ενημερωθούν επαρκώς για όσα συνεπάγονται αυτού του είδους οι συγγενείς ανωμαλίες, ενώ όλα τα παιδιά εξετάστηκαν από τον διάσημο Αμερικανό Καθηγητή Dr. Levitt και έλαβαν απαντήσεις και κατευθύνσεις για τα θέματα που τους απασχολούν.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν επεμβάσεις σε ασθενείς υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του ίδιου και της πολυάριθμης ομάδας Χειρουργών Παίδων, Νοσηλευτών και εθελοντών που τον συνόδευσαν στην επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, 3 μικροί ασθενείς, μέλη του συλλόγου μας, χειρουργήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Μητέρα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και αυτό είναι ένα σπουδαίο δώρο ζωής που πρόσφερε το θεραπευτήριο ΜΗΤΕΡΑ και οι άνθρωποι που το στελεχώνουν στις οικογένειες τους!

Σας ευχαριστούμε θέρμα για την φροντίδα των παιδιών μας όλους όσοι εργαστήκατε για να πραγματοποιηθούν αυτές οι επεμβάσεις στην Ελλάδα και ευχόμαστε να συνεχίσετε το έργο σας απρόσκοπτα, με γνώμονα την υγεία και την ευημερία των παιδιών.

Με εκτίμηση,

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ατόμων & Γονέων παιδιών με ορθοπρωκτικές ανωμαλίες